vet op je botten

Serie ‘Vet op de botten’

JUMP!

‘Vet op de botten’, Aflevering 3: Groeien.

‘Waarom hebben kappers geen vet op de botten’?
Is dat een gebrek of komt het juist voort uit je kracht?

Groeien.

Uiteraard bedoelen we financieel groeien maar op alle vlakken is dat natuurlijk super belangrijk. Technische trainingen volg je vaak wel. Hoop ik voor je. Want mee gaan met de tijd en geen gebruik maken van de educatie die jouw merk je biedt is killing voor je salon.

Financieel groeien dus, zodat je in elk geval nooit weer zo direct in de problemen komt als er ineens geen geld meer binnenkomt. Onze trainer Hein van de Weijer neemt je in ons business programma mee op een heldere reis door je financiën. Waarna jij het met JUMP! oprichtster Berthy Salden een persoonlijk plan maakt voor jouw salon.

Maar er is meer ondernemer: waar groei jij eigenlijk persoonlijk? Ontwikkel jij je persoonlijk? Heb jij wel vet op je botten? (ja, figuurlijk;))

Waarom niet ‘levelen’ met iemand die jouw taal praat?

Je mag je bedrijf starten zonder dat je exact weet wat je allemaal nou precies moet doen.  Natuurlijk zoek je een accountant. Een bank. Een verzekeraar. En een leverancier. Als je geluk hebt kun je gelijk al personeel aannemen. En… wie helpt je verder op weg in ondernemersland?

  Wie is jouw klankbord? 

Je omgeving die geen onderneming heeft? Je naasten zonder bedrijf hebben geen idee maar komen wel vaak gevraagd en ongevraagd met adviezen waar je meestal niks aan hebt. Omdat ze zelf niet voor niks geen ondernemer zijn en dus vaak aan de veilige (bekrompen) kant zitten met hun adviezen.

Je personeel/werknemers? Maar die zijn niet voor niks in loondienst? De ene categorie denkt als je omgeving niet zo ver met je mee en willen dat ook niet. Zij willen ook gewoon graag dat jij de baas bent en duidelijkheid geeft en willen gewoon lekker werken. De andere categorie gaat duidelijk een stapje verder en benut die kwaliteiten! Het zorgt voor verbinding en tevreden werknemers die bij je willen blijven omdat jij kansen krijgen. En toch.. zijn ook zij geen ondernemer.

Waarom hebben zoveel kappers geen coach?

Dat beroep is niet per ongeluk opgericht. De meeste coaches zijn ervaringsdeskundigen die er daardoor helemaal voor jou kunnen zijn. Een ondernemerscoach is er 100% voor jouw groei. Alleen voor jou. Zij (ik praat gemakkelijker in de vrouwenvorm maar zij kan ook hij zijn;)) denkt altijd vanuit jou, de ondernemer. Ze overziet het hele plaatje en schakelt snel.  Ze luistert naar je en helpt je lastige beslissingen te nemen. Of helpt je focus te houden. Helpt je plannen te maken en helpt je herinneren aan die plannen. Je hoeft juist niet alles alleen te doen. Zo blijf je niet in je eigen kringetjes denken en het geeft je iets nog veel belangrijkers: Energie. Als je met iemand praat die ervaringsdeskundige is en wie je niks uit hoeft te leggen, dat geeft zoveel energie!

Zelfvertrouwen

Als jij jezelf ontwikkelt, en of je dat nou in een online programma doet, een live opleiding volgt of een coach hebt, jij groeit als persoon. Zo lekker. Ik ben fan van persoonlijke ontwikkeling omdat het je blik verruimt en je zoveel in een nieuw daglicht gaat zien. En.. niet onbelangrijk, je gaat (weer) leren luisteren naar je gevoel. Want dit soort programma’s beginnen allemaal bij 1 ding. De mens achter jouw bedrijf.

Jouw unieke stuk

Wie ben jij? Waar sta jij voor? Waar wil je heen? Welke stomme stemmen  zitten je nog in de weg? Waar schiet je in de angst en waarom? Waar ga je voor veilig terwijl je eigenlijk van avontuur houdt? Zodat jij gaat geloven in jouw unieke stuk. Ja, die heeft iedereen en ondernemers sowieso. Het kan niet in een keer. Kleine stapjes kun je wel vandaag nog zetten zodat je in beweging blijft.  Als jij  beter weet wat jou drijft en wat jou vertrouwen geeft ga je dat zeker terug zien in je bedrijf. En dat werkt in alles door. Jij wordt krachtiger dus vrijer in je zijn.  Je gaat meer op je gevoel vertrouwen en dat ga je op alle gebieden van je leven terug zien. Makkelijk? Niet altijd, in de spiegel kijken is soms best eng. De stappen die je daardoor zet ook. Maar de beloning is altijd groot en die voelt zooo lekker. Het geeft verdieping in jezelf.

                                                                                                           Sluit je aan bij JUMP!
Vraag hier je groeigesprek aan https://jump-mvk.nl/groeigesprek/

of meld je direct hier aan voor de Business Academy.

Een team van trainers bij JUMP! kunnen je coachen naar jouw bedrijf dat aan alle kanten klopt. Allemaal ervaringsdeskundigen met veel ervaring. We kijken veel verder dan  je salon. We zorgen dat jij zichtbaar durft te zijn. Online en offline. Dat jij jouw podium gaat pakken.  Meld je nu aan en betaal pas na 3 maanden, een JUMP! initiatief in deze bizarre tijd.

Ik zou zeggen, voel je welkom bij JUMP!

Volgende aflevering: Werknemers

Geschreven door Sharon Wessels, trainer bij JUMP! management voor kappers

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Populaire Artikelen
Laatste Artikelen
Categorieën
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x