Bijna over de kop door de crisis?

Compacte en praktische online training voor kappers die meer winst willen en meer willen genieten van het leven

Alle kappers hebben een passie voor mensen mooi maken. Jij ook. Nu wordt het tijd om te leren hoe je nooit meer zo kwetsbaar bent voor een crisis zoals die van afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar was voor veel kappers zoals jij ongelooflijk zwaar. Twee lockdowns betekent twee keer een lange periode geen klanten in je zaak. Maar wel personeel op de loonlijst, je huur en alle contracten met leveranciers. Kort gezegd: geld liep er wel uit, maar er kwam niks meer binnen.

Dat is een koude douche, zeker als die onaangekondigd opeens op je dak valt. Want dat is wat er gebeurde: van de ene op de andere dag werd je gedwongen je spaarpotten om te keren, schulden op te bouwen en je eigen salaris in te leveren.

In dit soort situaties is het mét een goeie buffer al moeilijk om hoopvol en positief te blijven. Veel kappers zoals jij hadden die buffer niet. Vóór de crisis hadden ze al weinig ruimte voor vakanties, vrije dagen en een extraatje.

Deze crisis was voor veel kappers emotioneel en financieel een grote klap. Met overloop richting relaties en hun privé-leven. Want de onzekerheid of dit ooit nog wel eens goed komt, die houd je niet buiten je gezin.

Dit zet je onder enorme druk.

Dit hoeft niet nog een keer te gebeuren. Er is een aanpak waarmee je sterker uit deze crisis komt. Iets waardoor jij bij een eventuele volgende crisis veel sterker staat. Of die crisis nou persoonlijk is of wereldwijd.

Want in een wereld die binnen 24 uur opeens totaal stil gelegd kan worden kun je twee dingen doen:

 • hopen dat het de volgende keer mee valt
 • een krachtig fundament te leggen en hier sterker uit komen

De anti-crisis-kapper doet dat laatste.

In dit korte en praktische programma ontdek je wat jij nu kunt doen om jouw salon deze zo succesvol te maken dat jij na de zomer al meer vrije tijd en financiële ruimte krijgt.

In acht modules met korte video’s en concrete stappen ga je op een andere manier naar je bedrijf kijken. Je trekt even aan de handrem, kijkt vanuit een nieuw perspectief naar je salon en krijgt kansen en mogelijkheden aangereikt om jouw salon financieel en bedrijfsmatig te versterken.

Dit zeggen anderen over JUMP!

EEN DROOM DIE UIT KOMT. Van kapster naar ondernemer is toch nog steeds een andere beroep. Ik ben zo blij dat ik het wel van de daken wil en kan schreeuwen. Hoe kun je groeien? Privé maar ook zeker zakelijk. Wat een salonscan al niet voor een kapster kan betekenen. Van kapster naar ondernemer, hoe doe je dat? Van knippen en kleuren naar cijfers, berekeningen, coachen en leidinggegeven. Tja hoe dan? Niemand die het me ooit geleerd heeft. Nooit geweten op 45 jarige leeftijd dat het stellen van doelen het belangrijkste ding is.
Ik ben zo blij dat een paar jaar geleden Berthy ineens op mijn pad verscheen. Wat heb ik in 1,5 jaar veel geleerd. Zakelijk gezien is de zaak zo hard gegroeid. Samen met Berthy neem ik stap voor stap de juiste beslissingen. Op financieel vlak gaat de omzet dit jaar verdubbelen t.o.z. van 2019. Ook het team is verdubbeld naar 6 succesvolle medewerkers. En dat alles ondanks COVID.
Mijn BHAG mijn grotere doel (Zakelijk en Privé) is geschreven tijdens de 1ste lockdown. En ja mijn grote wens staat er ook in. (nu nog een geheimpje)
Samen met Berthy maar ook zeker door medetrainers binnen JUMP! zoals Wolfgang Peppmeier doorsta je groeilevels.

Femke Kurvers
KnipperZ Kapsalon, Den Bosch

Momenteel volg ik het jaarprogramma bij JUMP! Heel leerzaam en ik kan het iedereen aanbevelen. Er wordt goed naar gekeken wat bij je salon maar vooral ook wat bij jezelf past. Meer inzicht in je bedrijf, structuur en rust.

Yvonne Reiter

Nu ruim een half jaar zit ik bij JUMP! En dat is het beste wat ik heb gedaan!! Berthy en haar team helpen mij om mijn bedrijf als een ondernemer te runnen. Ik kan iedereen aanraden die passie heeft voor zijn vak en het ondernemen wil leren. Word lid van JUMP! Je krijgt er geen spijt van!!! Naomi Alberg

Je hoeft geen geboren ondernemer te zijn om een Anti-Crisis Kapper te worden

Ik help je om de slimme ondernemer in jou wakker te schudden

Makkelijk

Je legt op een simpele manier de basis voor meer klanten, meer omzet, meer winst. En een beter leven.

Praktisch

Je wordt aan het denken gezet, maar krijgt ook concrete opdrachten die je meteen kunt inzetten.

Gegarandeerd

Alles doorlopen, zonder resultaat? Geef het binnen 30 dagen aan en we storten het geld terug.

Met veel zin starten na de zomer?

Op de kappersopleiding en in de jaren daarna leer je vakinhoudelijk een echte specialist te zijn. Dat is perfect, want je bent creatief, je maakt graag mensen mooi. Dus dat ga je de hele dag doen. Je krijgt het drukker, neemt iemand aan om de vraag aan te kunnen en zo groei je.

Zelf ben je onmisbaar in je zaak. Je staat de hele dag achter je knipstoel. Je werkt je uit de naad maar je bankrekening groeit niet mee, want je team groeit ook, dus je hebt veel kosten.

En daar zit het gemis van de kappersopleidingen.

Wat je namelijk niet leert, is een ondernemer te zijn. Je leert geen structuur en strategie toe te passen en je salon zo in te richten, dat jij je als een ondernemer gaat gedragen: met vrijheid en financiële ruimte. Dit is iets waar 90% van de kappers onnodig mee worstelen. Het afgelopen jaar heeft laten zien wat de gevolgen zijn. Als van de een op de andere dag al je klanten weg (moeten) blijven, ben je zonder een stevig fundament kwetsbaar. Het kan je op de rand van een faillissement brengen. Of er overheen. Dit had helemaal niet gehoeven. Dit kan heel anders. Met een stevige fundering onder je business was jij hier heel anders uit gekomen. Dat is de Anti-Crisis Kapper. Die heeft zo’n stevige basis leggen onder haar/zijn salon, dat de weerbaarheid op elk niveau omhooggaat: financieel, mentaal en sociaal. Je gaat een buffer opbouwen, je gaat je vrijheid voelen en meer genieten van het leven. Dat is hoe het bedoeld is: werken om te leven. Niet andersom. En je kunt in een paar weken zoveel veranderen, dat jij echt ZIN hebt om na deze zomer weer te beginnen. Een succesvolle salon draait op vier pijlers:
 • financieel fundament
 • team fundament
 • marketing fundament
 • vak fundament
Natuurlijk krijg je daar informatie over. Maar op de kappersopleiding leer je vooral vakinhoudelijk een specialist te worden. De meeste kappers ontwikkelen hierdoor in hun salon dus uitsluitend het vierde fundament: hun vakkennis. Zij en hun team zijn vakinhoudelijk toppers en houden die expertise bij met cursussen en opleidingen. Maar omdat je niet leert om de overige drie pijlers mee te ontwikkelen, ontstaat er spanning. Je gaat steeds harder werken, steeds meer klanten knippen, steeds uit je capaciteit groeien. Ondertussen groeit je verdienmodel niet mee. Je krijgt wel meer klanten, maar je moet ook meer mensen aannemen. En dus groeit je spaarrekening niet. De vier pijlers van een succesvolle salon zijn als knoppen waar jij aan kunt draaien. Ze maken of breken het succes van je salon. Veel kappers kraken deze puzzel niet. Hun hele leven blijven ze ‘vast’ zitten achter hun knipstoel. Meer knippen, langere dagen, korte vakanties. Sommige draaien wel aan de knoppen. Maar omdat ze niet de basiswetten van goed ondernemerschap kennen, is dat een spannende weg. Ze willen meer buffer, meer vrijheid, meer genieten van het leven. Prijzen verhogen? Maar dan lopen m’n klanten weg. Kosten drukken? Maar dan moet ik goedkopere producten gebruiken. Vrij nemen? Maar dan moet ik mijn team vertrouwen met alles. Ondertussen verandert er weinig. Hun team wordt minder hecht. Hun nachtrust lijdt er onder. Hun relatie komt onder druk. Deze situatie brengt kappers, zeker als ze met hakken over de sloot de crisis hebben overleefd, tot het randje van een burn-out. Sommige kappers gaan op zoek. Naar een andere manier. Een slimmere aanpak. Een stevig business-fundament.

De Anti-Crisis Kapper.

Dit is hoe het ook kan

 

Waar het ouderwetse kappersvak je vooral leert om een hele goeie kapper te zijn, is de Anti-Crisis Kapper klaar voor de wedstrijd op alle fronten.

Niet die eeuwige lange dagen achter je knipstoel, maar vrij om je uren in te delen.
Niet dat eeuwige zelfde saldo op je bankrekening, maar een vermogen dat groeit.
Niet dat eeuwige duwen en trekken aan je team, maar een geoliede machine.

Simplificeren en terug naar wie jij bent. Als eigenaar. Als werkgever. Als mens.

Jouw identiteit, jouw kern.

Wie jij bent pak je vast en van daaruit ga je jouw salon opnieuw opbouwen.

Met een salonconcept dat helemaal klopt bij wie jij bent.

Bij alles waar jij voor staat.

Op die manier, vanuit jouw kracht en jouw identiteit, kun je stelselmatig de dingen gaan doen die goed zijn voor jouw klanten. Voor je team. Voor je bankrekening.

Dat is geen rocket science.

Bedrijfskundigen doen dit al honderden jaren. Op prestigieuze opleidingen zoals Nijenrode leer je precies hoe je een succesvol bedrijf opbouwt zonder jezelf als eigenaar kapot te werken.

Alleen die kennis is nooit doorgesijpeld naar het kappersvak. Waardoor kappers nog steeds werken als honderden jaar geleden.

De kwetsbare kapper leent geld.
De Anti-Crisis Kapper creëert geldstromen.

De kwetsbare kapper zet druk op zijn of haar team.
De Anti-Crisis Kapper maakt zijn of haar team onderdeel van de groei.

De kwetsbare kapper speelt paniekvoetbal.
De Anti-Crisis Kapper volgt een systeem.

De kwetsbare kapper laat zich inspireren.
De Anti-Crisis Kapper weet hoe te implementeren.

Op bedrijfskunde opleidingen leer je dat alles moet kloppen in je business. Wat jij doet en zegt bepaalt wie jij bent. Jouw persoonlijkheid.

Dat is een succesvolle salon.

Die draait op een team waar klanten graag voor terug komen.
Die heeft klanten die graag omrijden om daar geknipt te worden.
Die wordt gerund door een ondernemer die stevig staat.

Dan krijg je een leven waar je veel meer van geniet, omdat je tijd, geld en energie wint.

Team. Marketing. Financiën.

Bouw een fundament onder je vakkennis. En draai dit jaar jouw succesvolste salon ooit

 • Het exacte systeem om in korte tijd financieel gezond en fit te worden
 • Wat je stap voor stap te doen hebt, om overzicht te krijgen over je kosten (en hoe je daar slim in kunt snijden zodat je meer geld over houdt)
 • Het bewezen stappenplan voor een salonconcept waar de best betalende klanten voor omrijden
 • Welke kleine dagelijkse taak van 15 minuten zorgt voor een team dat net dat stapje extra zet voor jou en je klanten
 • Wat de twee gemakkelijke bedrijfskundige taken zijn die meteen zorgen voor overzicht en inzicht in jouw groeikansen (deze komen van business academie Nijenrode)

Wat krijg je allemaal?

Les 1: EEN STEVIG BUSINESS FUNDAMENT

Weerbaarheid op elk niveau omhoog: financieel, mentaal, sociaal.
 
Je gaat een buffer opbouwen. Je gaat je vrijheid voelen, Je gaat meer van het leven genieten! Dat is hoe het bedoeld is: werken om te leven, niet andersom.
 
Je gaat niet meer alleen voor je vak fundament maar hebt alle 4 de pijlers op orde
 
– financieel fundament
– team & organisatie fundament
– marketing fundament
– vak fundament
 

Les 2: FINANCIEEL FUNDAMENT

In deze module laten we je zien hoe je financiële tegenslagen voorkomt,
waardoor de een wel in de problemen komt en de ander juist niet.
Na deze module heb je een financieel plan/fundament?

Les 3: FINANCIEEL FUNDAMENT

Ontdek wat je kunt doen om gezond te blijven met de 7 sleutels voor meer winst in de kapsalon. Je gaat zien hoe je de omzet laat groeien.
En je krijgt de juiste tools die je samen met je team kunt inzetten indien je de juiste mindset hebt.

Les 4: TEAM FUNDAMENT

Een betrokken team

Je hebt de mooiste ideeën. Je wilt een super winstgevend bedrijf. Waar moet ik beginnen? Ik heb zelf geen tijd!
Maar ik sta er alleen voor…. Medewerkers weten niet hoe snel ze naar huis moeten na het werk..

Een betrokken team krijg je niet in een week. Daar zal je hard aan moeten werken!

Je krijgt antwoord op de vraag: hoe doe je dat?

Les 5: ORGANISATIE EN STRUCTUUR

Heb jij een doel voor jou bedrijf?

In de module organisatie gaan we het hebben over doelen en over je meer jaren doel, voor jezelf en je bedrijf.
Je gaat leren hoe je door het juiste systeem je doelen ook echt gaat realiseren. Hoe je dit uitdraagt in je bedrijf. En hoe je samen met je team dit systeem bouwt.
Deze module gaat absoluut zorgen voor meer structuur in je bedrijf

Les 6: MARKETING FUNDAMENT

In deze les leer je, wat moet ik weten over marketing om een goed marketingplan te maken. Aan de hand van een checklist krijg je inzicht in wat daarvoor nodig, en hoe je een marketingplan kunt maken.

Les 7: MARKETING FUNDAMENT

Zichtbaarheid van je bedrijf is een must. In les 6 heb je gezien hoe je je marketingplan maakt, nu gaan we het plan uitvoeren.
Hoe?

Door het 100 dagenplan.

Wat is een 100 dagenplan?
Een plan om je totale marketing activiteiten te plannen en ook uit te voeren.
Marketing vinden veel kappers moeilijk en tijdrovend.
Het doel van het 100 dagenplan is slim werken, al je marketingactiviteiten worden in kaart gebracht en voor 100 dagen ingepland op een 100 dagen canvas waar je een voorbeeld van kunt downloaden bij de lessen.
En ook hier weer een systeem voor je bedrijf en dus ook weer structuur.
En nog iets! Door dit plan ga je dit ook samen met je team uitvoeren.
Je hoeft echt niet alles zelf te doen! Werk slimmer en niet harder.

Les 8: FUNDAMENT EN VRIJHEID

Gefeliciteerd je bent er!

Weerbaarheid op elk niveau omhoog: financieel, mentaal, sociaal.

Je hebt de hele cursus doorlopen en de specifieke en praktische actiepunten die de Anti-Crisis – Kapper jou gegeven heeft vertaald naar je eigen bedrijf.

Nu is het de vraag wat ga je er mee doen?

Heb je ook alle canvassen gedownload en de opdrachten uitgevoerd?

Top!

Deze bonussen krijg je er bij

Bonus 1: Checklist 7 stappen voor meer cash Keer op keer zie ik dat de meeste kappers cash laten liggen doordat ze niet op de juiste manier naar hun cashflow en hun kosten kijken. Deze checklist vat de 7 stappen samen die jou direct meer cash kunnen opleveren. Bonus 2: eBook 22 tips voor het werven van nieuwe klanten Vrijwel elke kapper heeft laaghangend fruit hangen: eenvoudige acties die nieuwe klanten kunnen opleveren. In dit eBook krijg je 22 tips die je meteen kunt uitvoeren. En je hoeft er je ziel niet voor te verkopen aan de duivel. Bonus 3: Deelname affiliate programma Je verdient je investering gemakkelijk terug door andere kappers te helpen ook een Anti-Crisis Kapper te worden. Zo help je de hele kappersindustrie aan een beter leven en verdient zelf bij elke aankoop via jou 50% van de verkoopprijs.

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden en vast te lopen

Leun op 40+ jaar ervaring en voor tonnen aan opleidingen

De Anti-Crisis Kapper krijgt lessen en inzichten die verkregen zijn uit meer dan 250 coachingstrajecten met kappers zoals jij. Gecombineerde lessen uit meerdere jaren bedrijfskunde aan Nyenrode Business University.

Meer dan driehonderd uur coaching van een internationale business coach. Inzichten uit bijna 45 jaar ondernemerschap.

Het bouwen en verkopen van vijf succesvolle salonsHonderdduizend euro aan gevolgde opleidingen en trainen over ondernemerschap en leiderschap.

In het ondernemerschap heb ik alle fouten gemaakt die er te maken zijn. Duizenden euro’s heb ik verspeeld. Uiteindelijk ontwikkelde ik een methode die werkt, ondanks dat er continu valkuilen op de loer liggen. Alles wat werkt, stopte ik in de Anti-Crisis Kapper.

Ik geef je de praktische tools en systemen die jou helpen om een succesvolle salon te bouwen waardoor jij veel meer gaat genieten van je leven.